Flygt seals

Union Alpine is opgericht door specialisten met tientallen jaren ervaring in de dynamische wereld van de industriële afdichtingstechniek.

Flygt seals: essentiële afdichtingen voor hoogwaardige pompen

Flygt seals zijn specifieke afdichtingen ontworpen voor gebruik in Flygt pompen, die bekend staan om hun robuustheid en efficiëntie in diverse toepassingen, waaronder waterbeheer, afvalwaterbehandeling en mijnbouw.

Deze afdichtingen spelen een cruciale rol in het garanderen van de operationele integriteit van de pompen door het voorkomen van lekkages en het beschermen van de interne componenten tegen vervuiling en slijtage.

De constructie van Flygt seals is geoptimaliseerd voor de specifieke eisen van de pompen waarin ze worden gebruikt. Ze bestaan typisch uit hoogwaardige materialen zoals roestvrijstaal, nitrilrubber of siliconencarbide, die bestand zijn tegen chemische corrosie en fysieke slijtage onder zware bedrijfsomstandigheden. De keuze van het materiaal hangt af van de aard van de vloeistoffen die de pomp verwerkt en de operationele omstandigheden zoals temperatuur en druk.

In de praktijk zijn Flygt seals essentieel voor het handhaven van de efficiëntie en levensduur van Flygt pompen. Ze helpen enerzijds energieverlies te minimaliseren door een optimale afdichting te bieden, en anderzijds de onderhoudskosten te verlagen door de frequentie van reparaties en vervangingen te verminderen. Dit maakt ze een onmisbaar component in het ontwerp van duurzame en betrouwbare pompsystemen.

De installatie van Flygt seals vereist vakmanschap en precisie, aangezien een onjuiste installatie kan leiden tot voortijdige slijtage of falen van de afdichting. Het is daarom belangrijk dat technici die met deze seals werken, goed opgeleid zijn en toegang hebben tot de juiste gereedschappen en technieken om een betrouwbare installatie te waarborgen.

Levering van Flygt seals

Bij UnionAlpine zijn we gespecialiseerd in het leveren van Flygt seals, essentieel voor het onderhoud en de efficiëntie van Flygt pompen. We streven naar uitmuntende klanttevredenheid en bieden grondige technische ondersteuning, zodat onze klanten kunnen rekenen op optimale prestaties en een verlengde levensduur van hun pompsystemen.

Wij bieden deskundig advies en ondersteuning bij de installatie, wat ons onderscheidt in onze service. De Flygt seals in ons assortiment zijn vervaardigd uit materialen die speciaal zijn ontworpen om te presteren onder de meest veeleisende omstandigheden, ideaal voor toepassingen variërend van waterbeheer tot afvalverwerking.

Met onze toewijding aan snelle levering en superieure after-sales service, kunt u erop vertrouwen dat UnionAlpine een betrouwbare partner is voor al uw behoeften op het gebied van industriële afdichtingen.

Vraag uw seal aan

Flygt seals laten reviseren

Bij UnionAlpine begrijpen we het belang van duurzaamheid en kostenbesparing in industriële toepassingen. Daarom bieden wij gespecialiseerde revisiediensten voor Flygt seals, waardoor onze klanten kunnen profiteren van verlengde levensduur van hun apparatuur en significante kostenbesparingen.

Kostenbesparing: Onze revisiedienst voor Flygt seals biedt een kosteneffectieve oplossing door bestaande seals te herstellen naar hun oorspronkelijke prestatieniveau, waardoor dure vervangingen worden voorkomen. Dit is vooral voordelig in systemen met meerdere pompen, waarbij de kostenbesparingen aanzienlijk kunnen oplopen.

Verlengde levensduur: Door de expertise van UnionAlpine in de revisie van seals kunnen we de levensduur van deze essentiële componenten aanzienlijk verlengen. Onze geavanceerde technieken bestrijden slijtage en herstellen de seals, wat de levensduur van zowel de seals als de pompen zelf ten goede komt.

Verbeterde prestaties: Onze gereviseerde Flygt seals presteren vaak als nieuw, wat resulteert in een betere afdichting en minder lekkages. Dit leidt tot een hogere efficiëntie en betrouwbaarheid van uw pompinstallaties, lagere energiekosten en een verminderde milieu-impact.

Snelle service: We begrijpen het belang van minimale downtime voor onze klanten. Daarom bieden wij een snelle en efficiënte revisieservice aan, zodat uw operaties zo min mogelijk onderbreking ondervinden. Onze specialisten zorgen ervoor dat de revisies snel en vakkundig worden uitgevoerd.

Technische ondersteuning: Bij UnionAlpine staan we niet alleen in voor kwalitatieve revisies, maar bieden we ook uitgebreide technische ondersteuning. Van de initiële inspectie tot advies over toekomstig onderhoud, onze experts zijn er om u te ondersteunen bij elke stap.

Kiezen voor de revisiediensten van UnionAlpine voor uw Flygt seals betekent vertrouwen op een partner die streeft naar het optimaliseren van uw apparatuur en het verbeteren van de efficiëntie van uw systemen.

Kenmerken en voordelen van Flygt seals

Flygt seals zijn ontworpen om de efficiëntie en betrouwbaarheid van pompsystemen te maximaliseren. Hier is een opsomming van de belangrijkste kenmerken en voordelen:

Voordelen van Flygt seals

 • Energie-efficiëntie: Door het verminderen van lekkages en wrijving zorgen Flygt seals voor een lagere energiebehoefte van de pomp, wat resulteert in lagere operationele kosten.
 • Veelzijdigheid: Flygt seals zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van waterbehandeling en afvalwaterbeheer tot zware industriële processen.
 • Onderhoudsgemak: Deze seals zijn ontworpen voor eenvoudig onderhoud en vervanging, wat helpt bij het verminderen van downtime en onderhoudskosten.
 • Aanpasbaar aan diverse bedrijfsomstandigheden: Ze kunnen worden aangepast om te functioneren onder verschillende drukniveaus en temperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor een verscheidenheid aan industriële omgevingen.

Kenmerken van Flygt seals

 • Hoogwaardige Materialen: Flygt seals worden vervaardigd uit duurzame materialen zoals siliconencarbide, roestvrijstaal en nitrilrubber, die uitstekende weerstand bieden tegen chemische corrosie en fysieke slijtage.

 • Optimale afdichting: Deze seals bieden een superieure afdichting die helpt bij het minimaliseren van lekkages, wat cruciaal is voor het behouden van de efficiëntie van de pomp en het vermijden van milieuverontreiniging.

 • Betrouwbaarheid: Flygt seals staan bekend om hun betrouwbaarheid en consistentie in prestaties, wat essentieel is voor kritieke pomptoepassingen.

Flygt seals en toepassingen

Flygt seals zijn cruciale componenten in diverse industrieën waar pompsystemen essentieel zijn voor de bedrijfsvoering. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste toepassingen waarvoor deze afdichtingen worden gebruikt:

 1. Waterbeheer: Flygt seals worden veel gebruikt in pompen die betrokken zijn bij de behandeling, distributie en het management van schoon water. Ze zorgen voor de efficiënte werking van pompen door het voorkomen van waterlekkages, wat essentieel is voor het behoud van waterkwaliteit en -kwantiteit.

 2. Afvalwaterbehandeling: In de afvalwaterindustrie zijn deze seals onmisbaar om ervoor te zorgen dat afvalwaterpompen betrouwbaar en effectief werken. Ze voorkomen dat verontreinigende stoffen en afval lekken, wat cruciaal is voor milieubescherming en volksgezondheid.

 3. Mijnbouw: De mijnbouwindustrie vertrouwt op Flygt seals voor het efficiënt beheren van mijnwater en slurry. Deze afdichtingen helpen bij het hanteren van de abrasieve en corrosieve vloeistoffen die typisch zijn voor mijnbouwprocessen.

 4. Bouw en Civiele Techniek: In bouwprojecten en civieltechnische werken worden Flygt seals gebruikt in pompen die nodig zijn voor grondwaterverlaging, betonmenging, en andere essentiële bouwactiviteiten.

 5. Industriële Productie: Binnen de industriële productiesectoren, zoals de chemische, farmaceutische, en voedselverwerkende industrieën, zorgen Flygt seals ervoor dat de pompen veilig en schoon kunnen opereren, wat van cruciaal belang is voor het handhaven van productintegriteit en -veiligheid.

 6. Energieproductie: In energiecentrales worden deze seals gebruikt om de betrouwbaarheid van koel- en condensaatpompen te waarborgen. Ze zijn cruciaal voor het onderhouden van de veiligheid en efficiëntie van de operaties.

 7. Landbouw en Irrigatie: Flygt seals spelen een rol in irrigatiesystemen en helpen bij het efficiënt verdelen van water voor landbouwdoeleinden, hetgeen bijdraagt aan een betere waterbesparing en verhoogde gewasproductie.

Deze toepassingen tonen aan hoe belangrijk Flygt seals zijn in uiteenlopende sectoren, waar de betrouwbaarheid en efficiëntie van pompsystemen directe invloed hebben op productiviteit, veiligheid en milieubescherming.

Selectie van het juiste Flygt seal

De selectie van het juiste Flygt seal voor een pomp is cruciaal voor de optimale werking en duurzaamheid van het systeem. Dit proces vereist een zorgvuldige overweging van verschillende factoren die van invloed zijn op de prestaties en levensduur van de seal. Hieronder volgt een uiteenzetting over hoe u het juiste Flygt seal kunt selecteren, afgestemd op de specifieke pomp en de toepassing waarvoor deze gebruikt wordt.

1. Ken de specificaties van de pomp

Eerst en vooral is het belangrijk om de technische specificaties van de pomp te begrijpen. Dit omvat de druk, temperatuur, en het type medium dat de pomp zal verwerken. Het kennen van deze parameters helpt bij het bepalen van de eisen waaraan het seal moet voldoen.

2. Begrijp de aard van de vloeistof

De chemische samenstelling en viscositeit van de vloeistof die verpompt wordt, zijn belangrijke factoren bij de keuze van het seal. Sommige vloeistoffen kunnen corrosief zijn of bevatten abrasieve deeltjes die kunnen leiden tot snellere slijtage van de seal. Voor dergelijke toepassingen zijn seals van robuuster materiaal zoals siliconencarbide of speciaal behandelde rubbersoorten nodig.

3. Overweeg de omgevingsfactoren

Omgevingsfactoren zoals temperatuur en vochtigheid spelen ook een belangrijke rol. Hoge temperaturen kunnen de fysieke eigenschappen van het sealmateriaal beïnvloeden, terwijl vochtigheid kan leiden tot corrosie. Kies een seal die is ontworpen om onder deze specifieke omstandigheden te functioneren.

4. Match de seal type met de toepassing

Flygt biedt verschillende types seals aan, elk ontworpen voor specifieke toepassingen. Single seals zijn bijvoorbeeld geschikt voor minder veeleisende omgevingen, terwijl dubbele seals beter geschikt zijn voor toepassingen waar een hogere mate van afdichting en veiligheid vereist is, zoals in de chemische verwerking of afvalwaterbehandeling.

5. Raadpleeg de experts

Bij twijfel is het altijd een goed idee om de hulp in te roepen van een expert. Leveranciers zoals UnionAlpine hebben specialisten in dienst die uitgebreide kennis hebben van de producten en toepassingen. Zij kunnen adviseren over de meest geschikte seal op basis van een gedetailleerde analyse van uw specifieke behoeften.

6. Plan voor onderhoud

Selecteer een seal die gemakkelijk te onderhouden is. Dit zal helpen om de operationele kosten te verlagen en de levensduur van zowel de seal als de pomp te maximaliseren. Regelmatig onderhoud en inspectie zijn essentieel om de prestaties van het seal te garanderen.

Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u het juiste Flygt seal kiest dat past bij de specifieke eisen van uw pomp en toepassing. Dit zal niet alleen de efficiëntie van uw pompsysteem verbeteren, maar ook de operationele betrouwbaarheid en veiligheid vergroten.

4.7
van 5
4.7/5

34

Jaren ervaring

260+

Klanten

5000+

Seals op voorraad

Waarom Union Alpine

Met een zeer compleet pakket aan afdichtingen en diensten zijn wij in staat om nagenoeg de volledige breedte van de seal markt te bedienen.

Jarenlange ervaringen

Ruime ervaringen in de dynamische wereld van de industriële afdichtingstechniek.

Ruime voorraad

Met een voorraad van ruim 5000 seals, kunnen wij u snel van dienst zijn.

Direct ondersteund (24/7)

Door korte lijnen spreekt u direct met een specialist die u ondersteund.

Merkonafhankelijk

Wij reviseren alle merken en soorten mechanical seals voor zowel pompen als roerwerken.

Neem contact op

Winkelwagen
nl_NLNederlands
Scroll naar boven